Zomer

Zomer in mijn achtertuin

Zomer

De zomer komt er aan.

Eindelijk komt de zon tevoorschijn en klimmen de temperaturen omhoog.

Eerst moeten we nog een sprintje nemen voordat de kinderen vakantie hebben, met extra dingen zoals wandelvierdaagse, oudergesprekken, hub-dag en Kersouwe dag. Dit komt er allemaal ‘even’ extra bij. Ik kijk uit naar vrijdag 5 juli. En dat het ‘moeten’ even weg is.

Alhoewel, dan begint het pas. De eerste weken in de zomervakantie ga ik gewoon werken in de verloskundigenpraktijk. In de zomervakantie betekent dat extra werken. Want er zijn collega’s op vakantie. Ik vind het een grote uitdaging om dan een nieuwe, tijdelijk balans te vinden tussen werk en privé. Op de dagen dat ik vrij ben en de kinderen dus thuis zijn, wil ik eigenlijk niet in het ‘gewone’ leven blijven hangen, maar tijd te maken voor de kinderen. Maar ik denk ook meteen: “Hoe zorg ik dan ook nog goed voor mezelf? Waar blijft mijn tijd voor mezelf?”

Hoe doe jij dat?
Ik plan bewust de tijd voor mezelf in de agenda. Dan kan er ook echt niks anders komen staan. 😛 Het is heerlijk om even niets te moeten. Niet op tijd te hoeven zijn. Niet op de klok te letten. En zoals Lars zegt: “Niet als het dag is, al naar bed moeten.” Hij bedoelt dat het nog licht is en dat hij dan al moet gaan slapen.

Na drie weken werken in de zomervakantie is het tijd voor mijn vakantie. Nu is het altijd de vraag of vakantie dan ook echt vakantie is. Niet alleen twee kids, maar ook een man die in eens weer thuis is. Dan is het opnieuw de balans weer zoeken. Ook dan is het voor mij echt belangrijk om tijd voor mezelf te nemen. Even geen prikkels. Gewoon even mijn eigen plan trekken. Als de rest lekker aan het helpen is op de boerderij, ga ik lekker fietsen, hardlopen, wandelen of lekker in de hangmat liggen om te relaxen. Ik neem mijn laptop niet mee op vakantie en zet alle afwezigheids dingetjes aan. Geen telefoon. Even offline. Om vervolgens weer met frisse moed te beginnen.

Ik krijg tijdens het niks doen of niet moeten, altijd allerlei ideeën. In mijn geval duizend en een ideeën. Dat geeft weer een enorme energie boost. Om na de zomer weer met fris verder te gaan

Na de zomer gaan de groepssessies ook weer starten. Ik hoop zo dat er vrouwen zijn die deze stap samen met mij durven te nemen. Het is zo’n mooi concept! De eerste stap is het meest spannend, maar daarna voel je alleen maar vertrouwen en verbinding. Ik kijk er nu al naar uit om dit weer op te gaan starten.

Maar voor nu, wens ik je een hele fijne, rustige en inspirerende zomer!

Liefs Judith

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
In-mijn-achtertuin-contact-4

Welkom in mijn achtertuin

In mijn achtertuin is een plek om te inspireren, waar het gezellig is en waar je mag brainstormen over al je nieuwe ideeën. Op deze plek worden ook eerlijke woorden gesproken en kritische vragen gesteld. Je wordt aangezet tot nadenken. In mijn achtertuin geeft je ook de ruimte om te vertragen en overzicht te creëren in je volle hoofd. Met uiteindelijk het doel om jezelf te verbinden met jezelf en anderen. Om zo tot verdieping te komen. Een stap verder te zetten of om letterlijk tot bloei te komen.”

Laat je inspireren

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven